Games

 

Dit is de vernieuwde gamepagina op mijn website. Hier staan de games die ik nu (op 14-jarige leeftijd) speel.

 

1. Schaken.

 

Ik hou heel erg van schaken, en dat doe ik ook vaak. Ik ben er helaas niet zo erg goed in, want ik verlies nogal vaak als ik speel met mannetjes van 50 en 60 op het internet. Wel wordt ik steeds iets beter. Daar ben ik wel blij mee.

Hier zijn 2 websites waar ik vaak op schaak.

 

1. http://www.helena-schaken.nl

 

Helena-schaken is een online schaakwebsite waar je met andere spelers schaakt. Je begint met een rating van 1500, waarvan de mijne onder 1000 is, en aanvankelijk van hoe vaak je wint en verliest stijgt of daalt je rating. Je kunt ook schaken met klok op die website als je een eigen tafel opent of als je je aanschuift bij een open tafel. Hieronder staat een afbeelding weergegeven:

 

 

2. http://www.schaken.net/gamefrm.php?w=800&h=588&link=0 (op http://www.555games.nl)

 

De tweede website waar ik graag op schaak. Hier speel je tegen de computer en kun je kiezen tussen level 1 en level 2. Ikzelf speel altijd op level 2 omdat het anders niet spannend is.

Zie hier een afbeelding van die site:

 

 

 

2. Russias Army.

 

Russias Army is een first person shooter spel. First person shooter (FPS) houdt in dat de speler de wereld bekijkt vanuit de ogen van het personage dat hij/zij speelt. In Russias Army heb je 6 verschillende wapens.

1. Pistol (pistool)

2. Spash12 (een soort shotgun)

3. AK47 (een full-automatic schietwapen)

4. RG6 (een bommenwerper)

5. RPG (een bazooka)

6. Dragunov (een soort sniper)

 

Russias Army heeft 3 verschillende versies:

1. Russias Army Barrack (de oude originele versie van Russias Army)

 

 

2. Russias Army Woodland (ook de oude versie van Russias Army, maar dan in andere omgeving)

 

 

3. Russias Army Next Gen (nieuwe versie, dezelfde omgeving als van Russias Army Barrack, maar dan veel hoger kwaliteit, kun je hoger springen, kunnen meer spelers in 1 room etc)

 

Besturing van het spel: (geldt voor alle versies van Russias Army)

 

Bewegen: pijltjestoetsen of W, A, S, D.

Rondkijken: beweging van de muis.

Schieten: linker muisknop

Van wapen wisselen: de nummers 1, 2, 3, 4, 5 en 6 die zich boven de toetsen QWERTY (of AZERTY indien je een AZERTY-toetsenbord hebt) bevinden.

Beter richten: linker Shift-toets.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uitzondering:

Chatten: Tab in de oude versie en T in de nieuwe versie.

Chatbericht verzenden: Enter (in alle versies)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opmerking: in de oude versie kun je alleen beter richten met een Dragunov. In de nieuwe versie kan dat met ieder willekeurig wapen.

 

In de oude versie van Russias Army kunnen er maximaal 8 spelers in 1 room. In de nieuwe versie van Russias Army kunnen maximaal 15 spelers in 1 room. Je hebt geen teams. Iedereen is zelfstandig en iedereen kan een willekeurige speler doodschieten. Je hebt in het spel Russias Army ook diverse trucjes.

 

Truc 1: als je je inlogt kun je kiezen tussen meerdere rooms. Als je n keer op een room klikt begin je het spel in die room, maar als je met je muis heel vaak achter elkaar op n room klikt, dan kom je ook in die room. Hetgeen wat dan in jouw voordeel is: je bent imuun voor kogel. Andere spelers kunnen dan onbeperkt op jou schieten terwijl jij toch niet doodgaat. Je kan dan alleen worden gedood door explosies. De 2 wapens die explosies veroorzaken zijn de RG6 en de RPG. Door alle andere wapens kan jouw health niet naar beneden worden gehaald. Deze truc is alleen van toepassing in de nieuwe versie van Russias Army.

 

Truc 2: Als je met een RG6 (gn RPG!!!) recht naar de grond schiet (dus niet schuin naar de grond), en als je tegelijke tijd ook vooruit loopt en spatiebalk ingedrukt houdt, dan spring je heel hoog. Voor ieder bommetje dat jouw RG6 naar beneden schiet kom je weer een paar meter boven. Hier kun je niet onbeperkt mee doorgaan, want een RG6 heeft niet zon groot magazijn, en je hebt niet onbeperkt munitie. Hierdoor kun je op ieder willekeurige dak komen waar je maar wilt in dit spel. Deze truc is van toepassing in elke versie van Russais Army.

 

Ikzelf pas truc 1 nooit toe. Ik heb zelf een hekel aan dit soort valsspeler omdat door hen het spel minder leuk is. Ik heb er een hekel aan als mensen truc 1 toepassen, dus doe ik dat zelf ook niet.

 

In de meeste spellen geldt dat als je van grote hoogte naar beneden valt, dat je dan doodvalt of dat je dan gezondheid verliest. Met Russias Army is dat niet zo. Zelfs als je van het dak van het allerhoogste gebouw of berg naar beneden springt; je health gaat met geen punt achteruit. De enige manier om dood te gaan is door geraakt te worden door kogels of je te dicht in te buurt bevinden van explosies.

 

In de oude versies blijft de kwaliteit en resolutie altijd precies hetzelfde. In de nieuwe versie van Russias Army kun je dat afstellen. Als je een hele snelle computer hebt kun je je resolutie en kwaliteit op maximum niveau afstellen. Als je een wat minder snelle computer hebt kun je je resolutie en kwaliteit beter wat lager zetten. Als je een ng tragere computer hebt, kun je alleen de oude versies spelen. Als je een verschrikkelijk trage computer hebt, kun je geen van alle versies van Russias Army spelen.

 

Hier een afbeelding van het spel Russias Army Next Gen:

 

Hier is een andere afbeelding van Russias Army Next Gen:

 

Hier een afbeelding van Russias Army Woodland:

 

Ik speel ook vaak Call of Duty (de allereerste versie) en Spore Galactic Adventures, maar dat zijn geen internetspellen.